lunes, 5 de octubre de 2015

LA IDENTITAT DIGITAL i LES XARXES SOCIALS


IDENTITAT DIGITAL

La societat d’avui dia no és conscient  que la identitat digital, com per exemple el perfil de twiter, facebook, instagram,bloogs etc., pot ser totalment  diferent a la identitat física, fiscal, és a dir, a la identitat real d’aquella mateixa persona.

·      Actualment moltes de les persones són populars gràcies a la seva identitat digital en diverses xarxes socials. Sense donar-nos compte de la gran quantitat d’informació  personal que estem revelant i proporcionant sense saber qui hi ha realment darrera dels usuaris, ja que poden ser identitats falses.
 

·      A través d’un estudi es va determina que els  països amb més usuaris a internet són: Arabia Saudí 33%, Indonesia 19%, Espanya 14% i 2 milions d’identitats digitals són falses.

 

XARXES SOCIALS

·      La societat actual gira entorn a la xarxa d’internet, on hi trobes gran varietat de llocs per a la recerca d’informació sobre diversos temes i de xarxes socials on podem comunicar-nos, entre altres.


·      Un mal ús d’aquest recurs, per faltar d’informació o coherència, pot ocasionar grans perjudicis a aquestes persones.

 
·      S’ha de promoure la difusió d’informació sobre les conseqüències d’un mal ús de les xarxes socials i conscienciar les persones, sobretot els adolescents, sobre a qui trien per difondre informació i on la posen, per tal que altres usuaris no puguin utilitzar la teva informació personal  de forma inapropiada.
 

·      En el món laboral hem de tenir present que, la persona que ens vulgui contractar, es podria emportar una mala impressió de nosaltres si no anem en compte amb la informació que publiquem en les xarxes socials.

 
·      En conclusió, hem de vetllar per la nostre seguretat en les xarxes socials i classificar, seleccionar la informació que volem publicar i privatitzant-la, de tal manera que només podran accedir-hi amb el teu consentiment.

No hay comentarios:

Publicar un comentario