lunes, 9 de noviembre de 2015

LES TECNOLOGIES MÒBILS ALS CENTRES EDUCATIUS - MOBILE LEARNING I LES APP EDUCATIVES

Des de fa mig segle fins al dia d’avui, la utilització d’aquesta eina ha crescut de forma exponencial. Aquest recurs expressa els principis bàsics de l’aprenentatge amb dispositius mòbils i tabletes. Les característiques d’aquesta tecnologia tenen un enorme potencial educatiu, ja que vivim en un món tecnològic hiperconectat. Una d’elles és la possibilitat de connectar, compartir i interaccionar amb altres usuaris. El fet de tenir accés a qualsevol contingut interactiu, a la xarxa d’internet amb un toc, és un avenç increïble.

Com a docent s’ha d’utilitzar aquesta eina per estimular la imaginació i creativitat dels seus alumnes. 
En l’aprenentatge de dispositius mòbils, s’han de realitzar projectes grupals que facilitin la col·laboració entre els estudiant, l’accés a la informació i a una contextualització més profunda de l’aprenentatge. S’ha de fer una avaluació a través de l’observació per conèixer el resultat de la utilització d’aquest recurs en la pràctica educativa de l’aula. Les apps educatives són unes eines o programes que faciliten l'ensenyament i l'aprenentatge, sobre qualsevol matèria o tema, que ajuden a adquirir noves estratgies d'aprenentatge i donen suport a les habilitats cognitives que es van desenvolpant.


L’aprenentatge no està vinculat únicament al sistema educatiu, sinó que l’ús d’aquesta eina ens permet gaudir d’un aprenentatge continuo, com és la vida quotidiana. Una de les finalitats educatives és cobrir diferents necessitats per cada usuari amb recursos de qualitats i que ens permetin aconseguir al màxim l’objectiu.

No hay comentarios:

Publicar un comentario